Valitse taso

Barokkia

to 29.9. Lappeen Marian kirkko klo 19

Leader Erkki Lasonpalo, viulu

Ohjelma:

Jean-Philippe Rameau: Zaïs ooppera-alkusoitto

Arcangelo Corelli: Concerto grosso op. 6 nro 7 D-duuri

Antonio Vivaldi: Konsertto 4 viululle ja orkesterille op.3. nro 1 D-duuri 

Johann Sebastian Bach: Orkesterisarja nro 3 D-duuri

Liput ennakkoon 20 €, ovelta 25 €. Ovella ei alennuksia.

 
Konsertin teoksista

Barokkia - barokin aikakauden musiikillisia kuvia

”Venetsia on vankiloitten labyrintti. Nunnat suljetaan luostariin, orpotytöt ospedaleen, juutalaiset ghettoon ja kurtisaanit omille alueilleen Castellettoon tai Ca’Rampaniin. Yhdet ovat liian puhtaita kulkeakseen kaduilla, toiset liian viattomia, kolmannet liian viekkaita, neljännet liian riettaita.” (Katkelma Eero Hämeenniemen kirjasta Kulkija Venetsiassa, 2022)

Barokin aikakausi alkoi noin vuoden 1600 paikkeilla Roomassa Italiassa ja levisi sieltä lähes koko Eurooppaan ja Amerikan mantereelle. Barokki -termiä puolestaan käytettiin ensi kertaa 1700-luvun puolivälissä, kun puhuttiin ylettömästä liioittelusta arkkitehtuurin ja musiikin yhteydessä. Konsertin säveltäjistä jokainen edustaa päätyylissään barokkia, mutta erottuen toisistaan hyvin persoonallisesti kulttuuri- ja vaikutuspiireistään värittyneellä sävelkielellään. Musiikkimatkalla barokin sävelin kuljetaan Venetsiasta Roomaan Pariisista Leipzigiin.

 

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.