Kansanlauluja - Folksongs

to 17.9.  klo 19 Lappeenranta-sali

Johtaa Erkki Lasonpalo
Solisti Topi Lehtipuu, tenori

Ohjelma:

Flint Juventino Beppe: Heart op. 27 nro 5 jousille ja putkikelloille
Benjamin Britten: British Folk Songs of the British Isles
Ernst Moeran: Sinfonietta

Benjamin Britten (1913-76) taitoi niin oopperan kuin orkesterien värit, mutta keräsi myös paljon nuoruudessaan Brittein saarten kansanmusiikkia. Näiden vaikutusten pohjalta hän sävelsi upean harvemmin meillä Suomessa kuullun laulusarjan kansanlauluja Brittein saarilta vuodelta 1940.
Pasifistisessa maanpaossa oleillut säveltäjä kaipasi kotiin, mikä kuuluukin laulujen herkän elegisissä tunnelmissa mutta yhtäältä ylpeän royalistissa väreissä. Laulusarjan laulava tenori Topi Lehtipuu lukeutuu kansainvälisen laulajakaartimme ykkösnimiin.

Myös englantilaisen Ernst Moeranin (1894-50) Sinfoniettan sävyissä kansalaulumelodiikalla on keskeinen roolinsa. Moeran haavottui vakavasti ensimmäisessä maailmansodassa, mutta säveltäjyys oli hänelle kutsumus, jota hän saattoi toteuttaa kaikesta huolimatta loppuelämänsä. Sinfonietta on säveltäjän myöhäistuotantoa vuodelta 1944, jolloin hän eli jo yksinäisenä ja eristyneenä kotiseudullaan Norfolkin maisemissa.

Konsertissa ei ole väliaikaa

Lippujen hinnat

Peruslippu: 30 €
Eläkeläiset, työttömät: 21 €
Opiskelijat: 6,50  €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.