Kevätääniä PERUTTU

To 14.5. Lappeenranta-sali klo 19

Johtaa Vytautas Lukočius
Solisteina Kristina Zmailaite, sopraano ja Edmuntas Seilius, tenori

Ohjelma:
Ludwig van Beethovenin sopraano- ja tenoriaarioita oopperasta Fidelio sekä suurien tunteiden duettoja laulunäytelmästä 'Die schöne Schusterin'
Loiuse Farrenc: Sinfonia nro 3

Ranskalaisen Louise Farrencin sinfonia tuo 1840-luvun aristokratian upeilla sävyillä ja väreillä lähellemme. Louise Farrenc sävelsi sinfonioiden lisäksi piano- ja kamarimusiikkia ja toimi Pariisin konservatorion pitkäaikaisena pianonsoiton professorina.

Nainen säveltäjänä tuon ajan yhteiskunnassa oli ”etiketillisen sosieteen erikoisuus, jolle miehisissä säveltäjäpiireissä ei löytynyt moniakaan ymmärtäjiä. Sävellysluokat olivat tarkoitettu lähes aina vain miehille, mutta Louisen vanhemmat saivat viisitoistavuotiaan lahjakkuuden itsensä Anton Reichan oppilaaksi.

Avioiduttuaan kymmenisen vuotta vanhemman huilistin Artistide Farrencin kanssa hän sai ensimmäisen sävellyksiensä tulkin ja pari esiintyikin huilu-piano-duona ahkerasti ympäri Ranskaa. Samaan aikaan he perustivat myös Ranskaan johtavan nuottikustantamon, joka sai nimekseen Edition Farrenc. Farrencin tuotannossa on niin piano-, kamari kuin orkesterimusiikkia.

Liettualaiset huippulaulajat sopraano Kristina Zmailaite ja tenori Edmundas Seilius vievät kuulijat beethovenianiselle laulumatkalle Ludwig van Beethovenin laulujen maailmaan Fidelon aarioista laulunäytelmään Die schöne Schusterin.

Konsertin ohjelma viedään kesäkuun alussa kansainväliselle Mariumpolén-musiikkifestivaalille Liettuaan.

Konsertin kesto: noin 2 tuntia sisältäen väliajan.

Lippujen hinnat

Peruslippu: 30 €
Työttömät, eläkeläiset 21 €
Opiskelijat: 6,5 € 

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin

KAUSIKORTTIKONSERTTI