Etusivu OhjelmistoKlassinen ilta Olli Mustosen seurassa 11.4.

Klassinen ilta Olli Mustosen seurassa

to 11.4. klo 19 Lappeenranta-sali

Johtaja-solisti Olli Mustonen, piano

Ohjelma:

Mozart: Don Giovanni -alkusoitto
Mozart: Pianokonsertto nro 19 F-duuri KV 459
Beethoven: Sinfonia nro 2 D-duuri op. 36

Taustaa:

Pianotaiteilija, kapellimestari ja säveltäjä Olli Mustonen saapuu jälleen kaupunginorkesterin kapellimestariksi ja solistiksi valitsemallaan klassis-romanttisella ohjelmalla.

Mozartin oopperan Don Giovanni eli Hulttion rangaistus –oopperan alkusoitto vuodelta 1787 siivittää konsertin lähtölaukaukset kohden Mozartin pianokonserton K459 klassisen kimmeltävää vuota.

Mustonen filosofoi musiikin sisintä sanomaa: "Ajattelen musiikista nykyään niin, että on joku kohta, mihin tulee valoa, ja sitten on pimeää. Valo on se, mitä me tietoisesti ymmärretään ja se pimeä on sitä, mitä me ei ymmärretä, vaikka se on kuitenkin olemassa. Voidaan ajatella, että kun tiedetään enemmän, niin valokeilan suuruus kasvaa."

Beethoven lähti kuuroutensa vuoksi Heiligenstadtiin vuonna 1802. Siellä hän aloitti varsinaisen toisen sinfoniansa sävellystyön ja sinfonia valmistui vuotta myöhemmin. Hänen olisi ollut tarkoitus jo aikaisemmin siirtyä klassismista uuteen tyylilajiin, mutta se tapahtui vasta kolmannessa sinfoniassaan. Toinen sinfonia op. 36 ensiesitettiin Theater an der Wienissä 5. huhtikuuta 1803. Sinfonia on omistettu Ruhtinas Lichnowskylle.

Olli Mustosen persoonassa toiminta pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Hän aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana, tärkeimpinä opettajinaan Ralf Gothóni ja Eero Heinonen sekä säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Sittemmin työ on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa.

Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin ja Mariinski-teatterin orkesterin, New Yorkin Filharmonikkojen sekä Frankfurtin radion sinfoniaorkesterin solistina.

Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä kotimaisten orkestereiden ohella mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin, Firenzen Orchestra della Toscanan, Genovan oopperaorkesterin, Kölnin WDR-sinfoniaorkesterin, Melbournen sinfoniaorkesterin, Moskovan Tshaikovski-sinfoniaorkesterin, Northern Sinfonian, Tokion NHK-sinfoniaorkesterin, Viron kansallisorkesterin ja Weimar Staatskapellen kanssa.

TAITEILIJATAPAAMINEN

11.4. klo 18.30 Lappeenranta-salin lämpiössä, mukana Olli Mustonen.

Lippujen hinnat

Peruslippu: 30 €
Eläkeläiset, työttömät: 21 €
Opiskelijat: 6,5 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin

KAUSIKORTTIKONSERTTI