Laulun lumoa lokakuussa

to 3.10 Lappeenranta-sali klo 19

Johtaa Vytautas Lukočius
Solisti Tiina-Maija Koskela, sopraano 

Ohjelma:
Maurice Ravel: Hanhiemo, sov. I. Farrington
Paul Creston: Nocturne sopraanolle ja orkesterille op. 8
Wolfgang Amadeus Mozart: Lucio Silla, Celian aaria 'Strider sento la pacella'
Wolfgang Amadeus Mozart: Don Giovanni, Donna Elviran resitatiivi ja aaria
'In quali eccesi; Mi tradi'
Wolfgang Amadeus Mozart: Figaron häät, Kreivittären aaria 'Dove sono i bei momenti'
Einar Englund: Sinuhe balettimusiikki Mika Waltarin romaanin mukaan (1965)

Alun perin pianolle nelikätisesti kirjoitettu Hanhiemo –sarja on kirjoitettu vuonna 1910 Maurice Ravelin ystävien lapsille kuusi-seitsenvuotiaille Mimi ja Jean Godebskille. Ravel inspiroitui Charles Perrault´n vuonna 1697 julkaistuun Les Contes de ma mère l'Oye satukokoelmaan ja pianokantaesitysten jälkeen Ravel orkestroi tekosensa vuonna 1911.

Iain Farrington on puolestaan orkesteroinut nyt kuultavan version. Sarjan osat ovat sadunomaisen kuvaavia kuten prinsessa Ruususen pavane, pieni kerjäläistyttö pagodien keisari ja keiju puutarhassa.

Yhdysvaltalainen säveltäjä Paul Creston (1906-1985) oli maansa nimekkäimpiä säveltäjiä ja hänen orkesteriteoksensa ja konserttonsa olivat keskeistä orkesteriohjelmistoa 1940-50-luvuilla. Creston oli myös monen nuoremman polven säveltäjän kuten John Coriglianon opettaja. Nocturne on vuodelta 1964 runoilija W.H .Audenin tekstiin ja se vie kuulijansa romanttisen kuutamoyön unelmaan ajattomasta rakkaudesta kuun loistaessa valkoisille kukkuloille, kimmeltävään syvyyteen.

W.A. Mozartin ooppera-aarioista on tullut orkesterikirjallisuuden helmiä niiden ajattomuuden ja Ajan ja paikan hengen –sävyjen myötä. Sopraano Tiina-Maija Koskela voitti Lappeenrannan laulukilpailut vuonna 2008.

Einar Englund on toisen maailmansodan jälkeisen uusklassismin nimekkäimpiä säveltäjiä. Sinuhe on sävelletty Yle TV-2:n televisiobalettiin vuonna 1965 ja sen ohjasi Lauri Ikonen ja koreografian teki Elsa Sylvestersson. Sinuhe puolestaan on akateemikko Mika Waltarin maailmankuulu kirjaklassikko. Keskiössä ovat Sinuhen kaksi ensimmäistä suurta rakkautta: tuhoisa rakkaus petollisen Nefer-Neferneferin kanssa sekä rakastetun karmaisevaan kuolemaan päättyvä rakkaus uskollisen Minean kanssa.

Konsertin kesto: noin 2 tuntia sisältäen väliajan.

TAITEILIJATAPAAMINEN

 klo 18.30 Taiteilijatapaaminen Lappeenranta-salin lämpiössä, mukana Tiina-Maija Koskela ja Vytautas Lukočius.


Lippujen hinnat

Peruslippu: 30 €
Työttömät, eläkeläiset: 21 €
Opiskelijat: 6,5 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin

KAUSIKORTTIKONSERTTI