Valitse taso

Lavalla piano ja puhaltimet

to 22.9. Lappeenranta-sali klo 19

Kaupunginorkesterin puhaltajat,

mukana Hannu Alasaarela, piano

Ohjelma:

Nikolai Rimski-Korsakov: Pianokvintetto

Friedrich Kuhlau: Grand Trio op. 119 G-duuri

Carl Reinecke: Sekstetto op. 271

Liput 20 €

 
Konsertin teoksista

 

Lavalla piano ja puhaltimet

Nikolai Rimsky-Korsakov syntyi venäläisen aatelisperheeseen, jossa musisoitiin paljon. Jo nuorena huomattiin pojan erikoislahjakkuus, mutta ennen varsinaisia musiikkiopintojaan Nikolai kävi meriupseerikoulun Pietarin laivastoakatemiassa ja teki tämän jälkeen kolme vuotta kestäneen maailmanympärysmatkan laivastossa. Rimsky-Korsakovista tuli sittemmin maineikas Pietarin konservatorion sävellyksen professori vuonna 1871. 
Pianokvintetto valmistui vuonna 1876 Pietarin Musiikillisen seuran sävellyskilpailuun. Teos on säveltäjän keskivaiheen teoksia ja sen menestys kilpailussa jäi vaisuksi. Säveltäjä kirjoittikin katkerana teoksen esityksessä olleen vian ja tuomariston olleen sangen puolueellinen palkitessaan hänet vain kunniamaininnan. 

Friedrich Kuhlau oli saksalais-tanskalainen säveltäjä ja pianisti, jonka sävellysten tyyli on klassismin ja romantiikan välimaastossa. Vuonna 1810 Kuhlau lähti Kööpenhaminaan välttääkseen joutumasta saksalaiseen asepalvelukseen ja hän saavutti tanskalaisessa musiikkielämässä nopeasti mainetta muusikkona saaden maan kansalaisuudenkin. Grand trio op. 119 on vuodelta 1828.

Carl Reinecke oli saksalainen säveltäjä, pianisti ja kapellimestari, jota ennen kaikkea säveltäjät Felix Mendelssohn ja Robert Schumann tukivat. Hän sävelsi lähes kolmesataa julkaistua teosta. Reinecken varhaisin tyyli lähenee Mendelssohnia ja Schumannia, mutta myöhempi tuotanto syvenee. Sekstetto on eräänlainen kunnianosoitus Brahmsille. Reinecke itsekin usein totesi olevansa säveltäjä, jolla kyllä on loistava tekniikka, muttei neron viittaa.

 

Lippujen hinnat

Liput 20 euroa.

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.