Etusivu OhjelmistoMarzin viulukonsertto 2.11.
Marzin viulukonsertto

Marzin viulukonsertto

 to 2.11. Lappeenranta-sali klo 19
Johtaa Atso Almila
Solisti Antti Tikkanen, viulu

Ohjelma:
Atso Almila: Cascades-oktetto
Markus 'Marzi' Nyman: Viulukonsertto
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4 B-duuri op. 60

Liput 32 /22 /7 €
KAUSIKORTTIKONSERTTI

Rytmimusiikin gurun Marzi Nymanin viulukonsertossa soi omintakeinen persoonallinen sävy. Marzi on suvereeni myös klassisen orkesteri- ja konserttomusiikin saralla, mistä vuonna 2022 valmistunut viulukonsertto on hieno esimerkki. Sen tunnelmassa voi aistia rytmistä leikkiä, Stravinskyn hengessä kuin myös Debussymaisia hetken tunnelmia.

Konserton solistina esiintyy viulutaiteilija Antti Tikkanen, joka on sekä solisti että kamarimuusikko kuin myös Kuhmon kamarimusiikin taiteellinen festivaalijohtaja yhdessä puolisonsa viulisti Minna Pensolan kanssa.

Marzin konsertto on omistettu Antille.

Atso Almila (s.1953) on suomalaisen kapellimestariketjun vankka monitoimimies. Almila on johtanut kaikkia suomalaisia ammattiorkestereita, Sibelius-Akatemian orkesteria ja hän toimi kapellimestarina Suomen Kansallisteatterissa 1980-luvun alusta 15 vuoden ajan. Kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professorina Atso toimi Sibelius-Akatemiassa (2013–2019).

Almilan sävellystuotanto on laaja orkesteriteoksista soolokonserttoihin ja kamarimusiikkiin sekä ooppera-sävellyksiin kuten Kolmekymmentä hopearahaa (1987) ja Ameriikka (1991). Cascades -oktetto on vuodelta 2016.

Ludwig van Beethoven oli lähtenyt Unkariin Therese von Brünsvikin maatilalle vuonna 1804. Therese von Brünsvik kirjoitti päiväkirjaansa: Tapasimme puistossa ja Beethoven sanoi minulle: 'Työskentelen uuden sävellyksen parissa. Tunnen sen itsessäni, edessäni, minne tahansa menen, missä sitten olenkin. Milloinkaan aikaisemmin en ole kohonnut sellaisiin korkeuksiin. Kaikki on valoa, puhtautta, selvyyttä. Tällä hetkellä olen kuin sadun poika, joka poimi kiviä, mutta ei koskaan huomannut kaunista kukkaa, joka kasvoi tien varrella. 4. sinfonia B-duuri op. 60 valmistui vuosina 1804-06.

Konsertin kesto n. 2 tuntia sisältäen väliajan

Lippujen hinnat

Peruslippu:  32 €

Eläkeläiset, työttömät: 22 €

Opiskelijat: 7 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.