Etusivu OhjelmistoPääsiäiskonsertti - Johannespassio 17.4.

Pääsiäiskonsertti - Johannespassio

ke 17.4. klo 19 Lappeen Marian kirkko

Johtaa Taavi Oramo
Solistit:
Aurora Marthens, sopraano
Anu Ontronen, altto
Ville Salonen, tenori
Aku Rantama, basso
Hannu Forsberg, basso
Resitoija Lasse Penttinen
Etelä-Karjalan klassinen kuoro, valmennus Toomas Kapten

Ohjelma:

J.S. Bach: Johannespassio

Konsertin kesto 2 tuntia 15 minuuttia, konsertissa pieni tauko n. 5 min.

Taustaa:

Johannes-passion ensiesitys oli Leipzigin Nikolainkirkossa pitkänäperjantaina vuonna 1724.

Johannes-passiota voidaan pitää Bachin ensimmäisenä suurimuotoisena teoksena. Bach muokkasi ja uudisti teostaan noin 25 vuoden aikana useasti. Passio onkin säilynyt viitenä eri versiona, joista viimeistä esitetään nykyään eniten. Johannes-passiossa Bach käyttää librettona Raamatun säkeiden lisäksi monien eri kirjailijoiden tekstejä.

Taavi Oramo on klarinetisti, laulaja ja elektronisen musiikin taitaja. Hän on vuoden 2018 Päivi ja Paavo Lipposen säätiön vuoden nuori laulusolisti ja häntä on tänä vuonna kuultu muun muassa Lahti Sinfonian ja Suomalaisen Barokkiorkesterin solistina.

Klarinettisolistina Oramo on esiintynyt muun muassa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin ja Uuden Ajan Ensemblen sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.

Taavi Oramo teki menestyksekkään kapellimestaridebyyttinsä Tapiola Sinfonietan kanssa vuonna 2017. Vuonna 2018 Oramo esiintyy kapellimestarina Lahti Sinfonian, Mikkelin Kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfonietan ja Oulu Sinfonian kanssa.

Oramon työtä live-elektroniikan parissa on kuultu pääasiassa Tölölab-yhtyeen tapahtumissa. Tölöläbin jäsenet valittiin vuonna 2016 Pro Musica-säätiön nuoriksi taiteilijoiksi. Oramo on tuottanut lukuisia tapahtumia kuten Eloa-festivaalit 2015-17 ja Miksei-festivaalin 2016.

Lippujen hinnat

Liput: 25 €

Opiskelijat: 6,5 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin