Etusivu OhjelmistoRomantiikan huipulla 12.11.

Romantiikan huipulla

to 12.11. klo 19 Lappeenranta-sali

Johtaja-solisti Henri Sigfridsson, piano

Ohjelma:
Felix Mendelssohn: Märchen von der schönen Melusine
Robert Schumann: Pianokonsertto a-molli op. 54
Franz Schubert: Sinfonia nro 2 B-duuri D 125

Mendelssohnin Kaunis Melusine, Die Schöne Melusine, sukeltaa kohti Robert Schumannin suuren yleisön suosikkipianokonserton (1845) maailmaa, jonka säveltäjä sävelsi vaimolleen Claralle.

Schumann aloitti pianokonserton säveltämisen useaan otteeseen, mutta useat sävellykset jäivät keskeneräiseksi. Vuonna 1841 Schumann sävelsi fantasian pianolle ja orkesterille ja tästä tuli myöhemmin pianokonserton ensimmäinen osa. Seuraavat osat sävellettiin vuonna 1845 ja kokonainen pianokonsertto kantaesitettiin tammikuussa 1846 Leipzigin Gewandhaus-konserttisalissa. Konserton ensiesityksen johti Felix Mendelssohn.


Franz Schubertin toisen sinfonian romanttiset kaarrokset lähtevät liikkeelle kunnianosoituksesta Beethovenille ja tämän Prometheus –alkusoitolle. Sinfonia on sävelletty vuosina 1814-15 ja sitä pidetään yhtenä merkittävimmistä varhaissinfonioista. Se on erittäin kypsä vain 18-vuotiaan teokseksi. Pian valmistui myös kolmas sinfonia. Tämä aika oli Schubertin tuotteliainta. Hän sävelsi valtavasti erityisesti liedejä, orkesterimusiikkia ja näyttämöteoksia. Vuonna 1815 Schubert sävelsi vajaat 150 liediä ja seuraavana vuonna lähes yhtä paljon.Kuva: Marco Borggreve

Lippujen hinnat

Peruslippu: 30 €
Työttömät, eläkeläiset: 21 €
Opiskelijat: 6,50 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.