Romantiikan kirjoa

Yhteistyössä Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa

ke 9.11. Lappeenranta-sali klo 19

 

Johtaa Erkki Lasonpalo

SolistiNils Hansson Meng, piano

Ohjelma:

Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 5 Es-duuri op. 73

 Antonín Dvořák: Sinfonia nro 8 G-duuri op. 88

 

Liput 25 €

Kausikorttikonsertti


Konsertin teoksista

Romantiikan kirjoa

Romantiikka painotti tunteita, mielikuvitusta ja vapautta. Luonnon merkitystä oli keskeistä taiteissa. Romantiikan ajalla oltiin erityisen kiinnostuneita henkimaailmasta, unikuvista, ihmissielun pimeästä puolesta ja muusta ns. yliluonnollisesta. Sankarillisia yksilösaavutuksia ihailtiin. 

Sergei Rahmaninovin Pianokonsertto nro 3 syntyi vuonna 1909 ja se kantaesitettiin New Yorkissa  saman vuoden marraskuussa. Esitystä johti Walter Damrosch ja Rahmaninov itse soitti pianoa. Säveltäjä harjoitteli esitystä varten mykällä klaviatuurilla laivamatkalla Atlantin yli. Konsertosta tuli pian yhtä suosittu kuin säveltäjänsä toisesta pianokonsertosta. Konsertin solistiksi saapuu ukrainalainen pianotaiteilija Anna Fedorova.

Antonin Dvořák sävelsi ja orkestroi 8. sinfoniansa kahden ja puolen kuukauden aikana kesähuvilallaan Vysoká u Příbraměssa Böömissä vuonna 1889. Partituuri on sävelletty Prahan Akatemian kunniaksi, jonne säveltäjä oli saanut vastikään nimityksen: Omistettu Böömiläiselle keisari Franz Josephin akatemialle taiteen ja kirjallisuuden edistämiseksi kiitoksena valinnastani. Dvořák johti kantaesityksen Prahassa 2. helmikuuta 1890. Kahdeksas sinfonia on iloinen ja lyyrinen ja saa inspiraationsa erityisesti böömiläisestä kansanmusiikista.

Lippujen hinnat

Kaikki liput 25 €

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.