Saimaa Sinfonietta - Oopperan taikaa

Yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa

pe 15.11.Lappeenranta-sali klo 19

Johtaa Vytautas Lukočius
Solisteina Johanna Rusanen, sopraano ja Aarne Pelkonen, baritoni

Ohjelmassa oopperaa Puccinista Korngoldiin ja Mozarista Verdiin

Laulukilpailujen 50-vuotisjuhlavuoden merkeissä Saimaa Sinfoniettan solisteina laulavat kansainvälistä uraa tekevät kilpailuissakin palkitut sopraano Johanna Rusanen ja baritoni Aarne Pelkonen.

Johanna Rusanen on voittanut Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 1995 ja Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun 1996. Vuonna 1997 hän vastaanotti Martti Talvela -stipendin, ja vuosiksi 1998–2000 hänelle myönnettiin stipendi Berliinin Deutsche Operiin. Johanna Rusanen palkittiin Karita Mattila -palkinnolla vuonna 2001. Johanna Rusanen debytoi Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 1997. Hän on laulanut myös Berliinin Deutsche Operissa, Moskovan Bolshoi-oopperassa Savonlinnan Oopperajuhlien tuotannossa, Torinon Teatro Regiossa, Teatro Municipal de São Paulossa sekä Deutsche Oper am Rheinissa. Hänen tärkeimpiä roolejaan ovat Puccinin Tosca ja Turandot, Verdin Kohtalon voiman Leonora, Wagnerin Tannhäuserin Venus, Lohengrinin Ortrud sekä Tristan ja Isolden Isolde.

Aarne Pelkonen on voittanut Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 2013. Vuosina 2015–2017 Pelkonen oli kiinnitettynä Oldenburgin oopperassa Saksassa, jossa hänen roolejaan olivat muun muassa Figaro Mozartin oopperassa Figaron häät. Saksan kiinnityksen jälkeen Pelkonen on toiminut freelancerina. Pelkonen valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2014 Marjut Hannulan oppilaana. Hän on opiskellut laulua myös professori Thomas Quasthoffin, Thomas Hampsonin, Barbara Bonneyn ja professori Elisabeth Werresin oppilaana. Pelkonen on esiintynyt muun muassa Heidelberger Frühling -festivaalilla ja Wienin Musikvereinissa. Suomessa hän on konsertoinut Tapiola Sinfoniettan, Helsingin Barokkiorkesterin ja Tampere Filharmonian solistina. Elokuussa 2015 Pelkonen esiintyi Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin solistina Alban Bergin oopperassa Wozzeck.

klo 18.30 Taiteilijatapaaminen Lappeenranta-salin lämpiössä mukana Johanna Rusanen ja Aarne Pelkonen  

Konsertin kesto: noin 2 tuntia sisältäen väliajan
Lippujen hinnat

Peruslippu: 30 €
Työttömät, eläkeläiset 21 €
Opiskelijat: 6,5 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin.

KAUSIKORTTIKONSERTTI