Saimaa Sinfonietta - Reiniläisittäin

Saimaa Sinfonietta - Reiniläisittäin 

Yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa

to 21.9. Lappeenranta-sali klo 19
pe 22.9. Martti Talvela -sali, Mikkeli klo 19

Johtaa Erkki Lasonpalo
Solisti József Balog, piano

Ohjelma:
Antonín Dvořák: Legends op. 59 1–4
Richard Strauss: Burleski d-molli pianolle ja orkesterille 
Robert Schumann: Sinfonia nro 3 op. 97 Es-duuri ‘Reiniläinen’

Liput 32 /22 /7 €
KAUSIKORTTIKONSERTTI

Jószef Balog on yksi sukupolvensa lahjakkaimmista unkarilaisista pianisteista, joka jatkaa unkarilaista pianotraditiota Lisztin, Dohnányin ja Bartókin jalanjäljissä. Kriitikot ovat verranneet Jószefia Vladimir Horowitziin ja Earl Wildiin kuin myös yleisö on toistuvasti hämmästellyt pianistin soittotekniikkaa sekä syvällisiä ja herkkiä tulkintoja.

Antonín Dvorákin legendat on alun perin pianoduetto-sarja, jota säveltäjä sävelsi samaan aikaan 6.sinfoniansa kanssa. Teoksen valmistuminen kuitenkin viipyi ja se valmistui vuonna 1881. Kustantaja pyysi pian pianokantaesityksen jälkeen, että säveltäjä orkestroisi hienon erilaisia tunnelmakuvia sisältävän sarjansa, josta nyt kuullaan neljä osaa.

Vain 21-vuotias Richard Strauss sävelsi Burleskin pianolle ja orkesterille 1885-86. Teoksen alkuperäinen otsikko oli Scherzo orkesterille ja se oli omistettu Straussin nimikkokapellimestarille Hans von Bülowille. Bülow kuitenkin kieltäytyi johtamasta teosta epäillen, ettei mistään löydy tarpeeksi hyvää pianistia, joka teoksen ensi esityksestä kykenisi selviytymään.
Säveltäjä löysi kuitenkin pianistin Eugen d´Albertin, joka ehdotti joitain korjauksia teokseen. Lopulta vuonna 1891 Bülow suostui teoksen johtamaan d´Albertin toimiessa solistina.

Robert Schumann kirjoitti kolmannen sinfoniansa muutaman viikon sisällä vuoden 1850 lopulla. Se sai kantaesityksensä Düsseldorfissa 6. helmikuuta 1851 säveltäjän johdolla. Lempinimi Reiniläinen juontaa Wilhelm Josef von Wasielewskiin, joka julkaisi Schumannin elämäkerran vuonna 1858.

Konsertin kesto n. 2 tuntia sisältäen väliajan

Lippujen hinnat

Peruslippu: 32 €

Eläkeläiset, työttömät: 22 €

Opiskelijat: 7 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.