Valitse taso

Saimaa Sinfonietta - Runoja ja raunioita

Yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa

to 8.9. Martti Talvela-sali klo 19

pe 9.9. Lappeenranta-sali klo 19

Johtaa Erkki Lasonpalo

Solisti Mackenzie Melemed, piano

Ohjelma: 

Lotta Wennäkoski: Ulapasta

Dmitri Šostakovitš: Pianokonsertto nro 2 F-duuri

Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 3 a-molli ’Skottilainen’


Liput 30 € / 21 €

Kausikorttikonsertti

 
Konsertin teoksista

Runoja ja raunioita


Syyskauden avauksessa musiikki kantaa ylirajojen runollisesti ja värikkäästi. Konsertin aluksi kuullaan säveltäjä Lotta Wennäkosken orkesteriteos Ulapasta. Lotta Wennäkoski on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana noussut yhdeksi aikamme menestyneimmistä suomalaisista säveltäjistä. Lotta Wennäkosken teosten runolliset nimet kuten Läike, Vaie, Ulapasta tai Kuule… ovatkin arvoituksellisia: Teosten nimet ovat tärkeitä, niiden on oltava sävellykseen sopivia ja sisältöön liittyviä, muttei liian arkisia. 


Dmitri Shostakovitsh on edelleen yksi maailman eniten esitetyistä sinfonikoista ja yksi 1900-luvun merkittävimmistä uusklassikoista. Vuonna 1957 valmistui toinen pianokonsertto, jonka säveltäjä kirjoitti pojalleen Maximille tämän 19-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Maxim Shostakovitsh, josta myöhemmin tuli kansainvälisesti tunnettu kapellimestari, esitti teoksen ensi kerran päättötutkinnossaan Moskovan konservatoriossa.

Saimaa Sinfoniettan solistina esiintyy Maj Lind -pianokilpailun voittaja yhdysvaltalainen pianisti Mackenzie Melemed.

Felix Mendelssohn vieraili Skotlannin matkallaan 30. heinäkuuta 1829 Holyroodin keskiaikaisessa linnassa Edinburghissa. Linnan keskiaikainen tarina, Maria Stuart ja Staffan saaren kivimuodostelmat ja rauniot saivat Mendelssohnin pauloihinsa ja hän kirjoittikin päiväkirjaansa löytäneensä alun Skotlantilaiseen sinfoniaansa juuri Holyroodin linnasta. Meni vielä kymmenen vuotta kunnes säveltäjä palasi skottilaisensa pariin ja sai sinfoniansa nro 3 valmiiksi 20. tammikuuta vuonna 1842. 

 

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.