Vaaleneviin iltoihin 

 to 13.2. klo 19 Lappeen Marian kirkko

Johtaa Kolbjørn Holthe
Solisti Kreeta-Julia Heikkilä, viulu

Ohjelma:
Dmitri Šostakovitš: Kamarisinfonia op. 110a
Fartein Valen: Viulukonsertto op. 37
Ludwig van Beethoven: Romanssi F-duuri op. 50
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 1 C-duuri op. 21

Fartein Valen oli Norjan tärkeimpiä 1900-luvun säveltäjiä. Valenin viulukonserton (1940) esikuvana on selvästi ollut Alban Bergin viulukonsertto Erään Enkelin muistolle, sillä sen ekspressiivisyys ja tummat varjot valon kirkkauden vastakohtina nostavat konserton sfääreihin.

Dmitri Shostakovitshin omasta nimestä tekemän D-ES-C-H –motiivisen kamarisinfonian (1960) ilmapiirin ajankohtaisuus ei ole himmennyt vuosien saatossa, vaikka teoksen musiikillinen atmosfääri heijasteleekin Stalinin kuoleman jälkeistä ns. suojasään aikaa. Shostakovitsh näkee ennustuksellisesti pidemmälle, eikä näin anna yhteiskunnallisen uuden ajan sokaista hetkeäkään.

Ludwig van Beethovenin juhlavuoden kunniaksi 1.sinfonia (1799-1800) juhlistaa juhlavuotta raikkaan nuoren Beethoven tarmolla, sillä Beethoven oli sinfonian valmistumisen aikoihin 29-vuotias. Kuurous ei vielä tuolloin synkistänyt hänen elämäänsä ja niinpä 1. sinfonia on energistä, valoisaa ja optimistista musiikkia. Sinfonia on omistettu paroni Gottfried van Swietenille (1733–1803), joka oli tärkeä Beethovenin rahoittaja ja tukija
 

Konsertin kesto noin 1½ tuntia, ei väliaikaa


Lippujen hinnat

Peruslippu: 30 €
Työttömät, eläkeläiset: 21 €
Opiskelijat: 6,50 €
Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi konserttiin  

KAUSIKORTTIKONSERTTI