Syysmaisemia orkesterilla

to 10.9. klo 19 Lappeenranta-sali

Johtaa Vytautas Lukočius
Solisti Elias Lassfolk, viulu

Ohjelma:
Pentti Raitio: Canzone d'autunno
Jean Sibelius: Humoreskit nro 1, 4 ja 5
Louise Farrenc: Sinfonia nro 3 op. 36


Ranskalaisen Louise Farrencin sinfonia tuo 1840-luvun aristokratian upeilla sävyillä ja väreillä lähellemme. Louise Farrenc sävelsi sinfonioiden lisäksi piano- ja kamarimusiikkia ja toimi Pariisin konservatorion pitkäaikaisena pianonsoiton professorina.

Nainen säveltäjänä tuon ajan yhteiskunnassa oli ”etiketillisen sosieteen erikoisuus, jolle miehisissä säveltäjäpiireissä ei löytynyt moniakaan ymmärtäjiä. Sävellysluokat olivat tarkoitettu lähes aina vain miehille, mutta Louisen vanhemmat saivat viisitoistavuotiaan lahjakkuuden itsensä Anton Reichan oppilaaksi.

Avioiduttuaan kymmenisen vuotta vanhemman huilistin Artistide Farrencin kanssa hän sai ensimmäisen sävellyksiensä tulkin ja pari esiintyikin huilu-piano-duona ahkerasti ympäri Ranskaa. Samaan aikaan he perustivat myös Ranskaan johtavan nuottikustantamon, joka sai nimekseen Edition Farrenc. Farrencin tuotannossa on niin piano-, kamari kuin orkesterimusiikkia.

Konsertissa ei ole väliaikaa


Lippujen hinnat

Peruslippu: 30 €
Työttömät, eläkeläiset: 21 €
Opiskelijat: 6,50 €

Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi konserttiin  

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.