Etusivu OrkesteriMuusikotAlttoviulu, sello ja kontrabasso

Markus Sarantola

Äänenjohtaja, alttoviulu

Opiskelin alttoviulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen sekä Münchenissä Oscar Lysyn johdolla. Olen opiskellut myös barokin ja klassismin esittämiskäytäntöjä Amsterdamin Sweelinck-konservatoriossa, jossa opettajana toimi Lucy van Dael.

Olen toiminut alttoviulun äänenjohtajana Lappeenrannan kaupunginorkesterissa vuodesta 1992 sekä viransijaisena useissa orkestereissa, joista mainittakoon Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Tampere filharmonia (äänenjohtajan sijaisuus) sekä Radion sinfoniaorkesteri.

Olen mukana myös Suomalaisen barokkiorkesterin, Avanti!n ja imatralaisen Sonus Borealiksen toiminnassa. Kamarimuusikkona olen esiintynyt Saksassa, Venäjällä, Japanissa, Belgiassa, Hollannisa ja Ranskassa. Lisäksi olen käynyt kertomassa musiikin historiallisista esittämiskäytännöistä kansainvälisissä kongresseissa Cincinnatissa, Portossa ja Dublinissa.

Vapaa-ajalla harrastan katiskalla kalastamista, muutakin vesillä liikkumista, mökkeilyä, keskiaikaisia kivikirkkoja, klassista musiikkia sekä Pentti Saarikoskea sivuavaa kirjallisuutta.

 

Taija Pelkonen

Alttoviulu, varaäänenjohtaja

Soittimeni on alttoviulu ja sen oikeastaan valitsi minulle aikoinaan Päijät-Hämeen konservatorion silloinen rehtori, kun konsan orkesteriin tarvittiin alttoja. Soittimeni matala ja sensuelli ääni kiehtoo minua.

Olen kotoisin Lahdesta ja aloitin Lappeenrannan kaupunginorkesterissa vuonna 1982.

Tykkään kuunnella ja soittaa hyvin monipuolista musiikkia laidasta laitaan.

Lempipaikkani on koti ja Saimaan rannat sekä kesämökki Puumalassa.

Niilo Myllynen

Kontrabasso, äänenjohtaja, vs

Esittely tulossa.

Eeva-Maria Pykäläinen

Soolosello

Aloitin viisivuotiaana sellonsoiton maineikkaassa Itä-Helsingin musiikkiopistossa Csaba Szilvayn oppilaana. Opinnot jatkuivat ensin Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa mm. prof. Erkki Raution johdolla ja sen jälkeen 4,5 vuoden ajan Berliinissä Hanns Eisler -korkeakoulussa prof. Josef Schwabin selloluokalla.

Vuonna 1997 suoritin lopputukintoni ja diplomin sellonsoitossa Berliinissä. Vuosina 1995-2003 opiskelin Sibelius-Akatemian solistisella osastolla Heikki Rautasalon ja Hannu Kiisken oppilaana suorittaen sellodiplomin vuonna 2000. Musiikin maisteriksi valmistuin 2003.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin soolosellistiksi tulin vuonna 2000.

Olen toiminut Lappeenrannan musiikkiopistossa sivutoimisena sellonsoiton opettajana vuodesta 2008.

Kalle-Pekka Koponen

Sello, äänenjohtaja

Olen kotoisin Kuopiosta ja liityin LKO:iin syksyllä 2018.

Muuttolaatikoita purkaessani löysin ala-asteen kirjoitustehtävän, jossa pohdin tulevaisuuteni ammattia. Kirjoitin siinä, että "kirurgiksi joutuu opiskelemaan jopa yli 10 vuotta, mutta jos haluaa olla orkesterimuusikko, riittää, että on vain tarpeeksi hyvä". Sittemmin olen kyllä huomannut myös tämän alan vaativat puolet...

Sellistiseen tapaan romanttinen musiikki on lähimpänä sydäntäni ja parasta soittamisessa ovat rajattomat mahdollisuudet etsiä toinen toistaan hienompia sävyjä. Erilaista vivahteita löytyy myös sivusoittimestani trumpetista.

Vapaa-aikani vietän mieluiten parhaan kaverini, eli vaimoni kanssa sekä erilaisten urheilulajien parissa.