Etusivu OrkesteriMuusikotKäyrätorvi ja lyömäsoittimet

Matias Parikka

Käyrätorvi, äänenjohtaja

Esittely tulossa.

 

 

 

 

 

Matti Leppälä

Käyrätorvi, varaäänenjohtaja

Olen kotoisin Punkaharjulta, kirkkaan Puruveden rannalta.

Aloitin käyrätorven soittamisen Punkaharjun soittokunnassa. Soittimen minulle valitsi soittokunnan johtaja. Kävin soittotunneilla Savonlinnan musiikkiopistossa ja lukion jälkeen Joensuun musiikkiopistossa. Pääsin Sibelius-Akatemiaan, jossa opiskelin Esko Seppälän ja myöhemmin Kalervo Kulmalan johdolla 80-luvulla.

Aloitin Lappeenrannan kaupunginorkesterissa tammikuussa 1990.

Soitan mielelläni perusklassista tai romanttista orkesterimusiikkia, ooppera on lempimusiikkiani. Hyvä musiikki kiinnostaa.

Harrastukseni on luonnossa liikkuminen. Lappeenrannassa ihailen Saimaata ja lempipaikkoihini kuuluu linnoitus.

Lauri Pekkarinen

Lyömäsoittimet, äänenjohtaja

Soittimekseni lyömäsoittimet valikoitui oikeastaan aika perinteisesti: isäni kysyi kuusivuotiaalta Laurilta josko hän haluaisi soittaa rumpuja, ja vastasin ennakkoluulottomasti: “joo”. Parin vuoden rumpusettiopintojen jälkeen siirryin Limingan musiikkiopistoon ja aloin tutustua aiheeseen klassisemmalla otteella. Tie vei Limingasta Oulun kautta Helsinkiin, josta Berliinissä ja Kuopiossa vietettyjen vuosien jälkeen päädyin Lappeenrantaan.

Nykyään lyömäsoittimissa kiehtoo eniten niiden jatkuva kehitys ja kasvava rooli orkesteri- ja soolosoittimena. Liikkeessä pitää myös länsimaiseen taidemusiikkiin enenevissä määrin otettavat vaikutteet erilaisista etnisistä kulttuureista, joiden soittimisto ja rytmiikka on omastamme täysin poikkeava. Orkesterissa viihdyn parhaiten patarumpujen takana, jossa pääsen mielestäni parhaiten vaikuttamaan orkesterin sointiin. Kamarimuusikkona lyömäsoitinkvartettini Awake Percussionin kanssa työskentely on ollut erityisen palkitsevaa.

Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin frisbeegolfradalta, koskesta, sienimetsältä, pleikkarin edestä, oman saunan terassilta, tai keittiöstä, jossa soi poikkeuksetta musiikki. Klassisen jätän useimmiten kuitenkin töihin; kotona pauhaa mielentilan mukaan mitä vain rapista rock-klassikoihin, raskaimpaan metalliin ja pirteimpään poppiin.

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.