Lappeenrannan kaupunginorkesterilaisia sillalla.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri

Taide on viesti menneestä tähän päivään, nykypäivästä tulevaisuuteen

Taide on elämämme syvimpiä voimia, joka tekee meistä humaaneja toimijoita elävässä elämässämme ja eri yhteisöissämme. Yksi taiteen kanavista on musiikki, joka ilmaisee ihmisen sisäisestä kokemusmaailmasta jotain merkityksellistä toisillemme, vaikkapa eri tunteista ja tuntemuksista onnellisuudesta suruun. Taide ja kulttuuri koko laajuudessaan on myös kenttä, jonka välineet ovat nykypäivän internetpalveluitakin pidemmälle vaikuttavia kanavia vuosikymmenistä jopa vuosisadoista toiseen. 

Taideteokseen kautta voimme sukeltaa vaikka 1700- ja 1800-luvun ihmisen maailmaan edes hetkeksi kokemaan eri aikakausien tunnevoimaa itse samalla voimaantuen. Taideteos syntyy kun sen tulkitsijat tai esittäjät sen esittävät ja yleisö tai yksilö sen vastaanottaa. Tuo salattu voima aukeaa vasta, kun vaikkapa orkesteri sen tulkitsee ja yleisö sen vastaanottaa, kun maalauksen muodot ja värien voima meihin vaikuttaa, kun tanssija koreografiansa meille esittää tai lukemamme kirja ottaa meidät pauloihinsa.

Lappeenrannan kaupunginorkesterilla on käytössään tämä voimakanava. Tule mukaan kuulemaan ja kokemaan esitettävää orkesterimusiikkiamme - toivottavasti pian myös livenä konserttisaleissa.

Nähdään musiikin äärellä!
 
Milko Vesalainen
intendentti 
    

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.