Etusivu Ohjelmisto

KEVÄT 2019

Lappeenrannan kaupunginorkesteri on yksi maamme vanhimmista orkestereista. Sen synty ajoittuu suomalaisuuden nousuun kohden kulttuurillisesti itsenäistä kansakuntaamme. Musiikilla on ollut keskeinen osansa Suomen kansan vaiheissa jo ikiaikaisista runonlaulajien ajoista alkaen. Mutta yhtäältä elävä orkesteri ja orkesterimusiikki on helleenisenä helmenä eurooppalaisen sivistyksen ja kulttuurin yksi korkeimmista saavutuksista. Musiikilla on voimansa kulkea vuosisatojen lävitse ajattomana ja ainutlaatuisena viestinä välittäen ajan ja paikan hengen kuultavaksemme ainutlaatuisesti paikasta riippumatta vuosisadoista toiseen.

Kevään solistinimiämme ovat oopperalaulajat mezzosopranno Lilli Paasikivi, sopraano Marjukka Tepponen, tenori Tom Nyman ja baritoni Liudas Mikalauskas, palkitut pianistit Olli Mustonen, Mackenzie Melemed ja Hannu Alasaarela, sellistit Marko Ylönen ja Tomas Djupsjöbacka ja klarinetisti Olli Leppäniemi.

Kapellimestarivieraiksemme saamme italialaisen Kleanthe Russon, Tomas Djupsjöbackan ja Taavi Oramon tuttujen Erkki Lasonpalon sekä Vytautas Lukočiuksen  rinnalle. Beethoven –sarjaa syntyy kolmen sinfonian verran, teemme maakuntakiertueen lapsille ja nuorille Etelä-Karjalan kunnissa Seikkailun säveliä -konsertin merkeissä, meditoimme, live -taltioimme konsertissa jne.

Soitannollinen kevätkautemme käynnistyi huikeasti 19. valtakunnallisista Lappeenrannan laulukilpailuista, joiden synnystä tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Lappeenrannan kaupunki juhlii 370-vuotisjuhlaansa myös koko vuoden.

Juhlia ja juhlahetkiä ei ole liikaa, tule mukaan värikkäisiin aikamatkoihin orkesterimusiikin parissa!