Etusivu Ohjelmisto

Saimaan soivia maisemakortteja

Saimaan ihmeellinen puhdas luonto ja sen biodiversiteetti on elämys meille kaikille, mutta vieläkin ihmeellisempi vieraillemme vihreine metsineen, järven selkineen ja monumentaalisine kallioineen. Lappeenrannan kaupunginorkesteri tarjoaa tähän maisemaan soivia maisemakortteja eri puolilta maailmaa, kun maisema alkaa soida eri väreissään.

Uusi taiteellinen johtajamme kapellimestari Erkki Lasonpalo esittäytyy tammikuun lopulla ranskalaisella ohjelmalla solistinaan kansainvälistä nousua tekevä viimeisen Pjotr Tshaikovski -sellokilpailun finalisti sellisti Senja Rummukainen. Kevään ohjelmassa romanttiset klassikot kohtaavat uusklassikkoja solisteinaan mm. viulistitähdet Rebecca Roozeman ja Kreeta-Julia Heikkilä, pianon väritaiturit Eero Heinonen ja Fanny Söderström, laulukilpailuvoittajat sopraano Kaisa Ranta ja baritoni Jussi Vänttinen ja Baltian kärkikaartin laulajat sopraano Kristina Zmailaite ja tenori Edmundas Seilius.

Yleisöllemme tuttu pianotaiteilija Henri Sigfridsson saapuu tovin jälkeen orkesterimme eteen ja esiintyy nyt ensi kertaa myös kapellimestarina pianokonserttosolistiosuutensa rinnalla. Pääsiäiskonsertissa kajahtaa Ludwig van Beethovenin suuri Messu op. 86 Beethoven juhlavuoden kunniaksi yhdessä Etelä-Karjalan klassisen kuoron ja huippusolistikaartin kera. Saimaa Sinfoniettoja teemme yhdessä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa ja suosionsa saaneet kapellimestarit Kolbjørn Holthe ja päävierailijamme Vytautas Lukočius johtavat värikkäät konserttikokonaisuudet.

Orkesterimme konsertoi myös kouluilla, pääkirjastossa ja hoivakodeissa, musiikillinen Saimaa tulee siis lähelle sinnekin. Ja orkesterimme on jälleen kutsuttu kansainväliselle areenalle, Mariumpolén musiikkifestivaalille Liettuaan ensi kesäkuussa.
Tule maisemaan ”maisemakuvaajaksi”, sillä musiikki kuuluu kaikille ja me soitamme juuri Sinulle.

Tuo myös ystäväsi mukaan elävän orkesterimusiikin äärelle kokemaan voimaannuttavaa orkesterimme soundia!

Tervetuloa!

Milko Vesalainen
intendentti