Etusivu Orkesteri
Kaupunginorkesteri. Kuva: Maarit Kytöharju

Vireä minisinfonietta aloitti toimintansa yli 100 vuotta sitten

Lappeenrannan kaupunginorkesteri on maamme pienin sinfoniaorkesteri: vireä minisinfonietta, jossa soittaa 21 päätoimista muusikkoa. Vuonna 2020 orkesterin taiteellisena johtajana aloitti Erkki Lasonpalo ja päävierailijana Vytautas Lukočius.

Kaupunginorkesterimme aloitti toimintansa jo vuonna 1909. Orkesteri kunnallistettiin vuonna 1980, jonka jälkeen laajeni se nykyiseen kokoonpanoonsa. Nykyään monipuolinen ohjelmisto vaihtelee kamarimusiikista sinfonioihin, klassisesta viihteeseen ja vanhasta uusimpaan musiikkiin. 

Lappeenrannan kaupunginorkesteri tekee laajasti yhteistyötä maakunnan musiikkilaitosten ja yhteisöjen kanssa: Rakuunasoittokunnan, Etelä-Karjalan klassisen kuoron ja Lappeenrannan musiikkiopiston. Saimaa Sinfonietta -kokoonpanona orkesteri esiintyy yhdessä Mikkelin kaupunginorkesterin jousien kanssa. Saimaa Sinfonietta konsertoi useita kertoja konserttikauden aikana Saimaan alueella.

Kotimaan lisäksi orkesteri on konsertoinut useasti ulkomailla eri festivaaleilla ja konserttisaleissa. Orkesterin pääasiallisina konserttipaikkoina Lappeenrannassa toimivat kaupungintalon yhteydessä oleva Lappeenranta-sali ja kirkot. Orkesterimme konsertoi toisinaan myös esimerkiksi Lappeenrannan pääkirjastolla.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.