Etusivu OrkesteriLevytykset

Lappeenrannan kaupunginorkesterin 110-vuotisjuhlalevy - Saimaa Seasons

Solistina soittaa lappeenrantalaislähtöinen klarinettitaiteilija Olli Leppäniemi ja johtaa kapellimestari Vytautas Lukočius.

Levylle on 23.5.2019 konsertista Lappeenranta-salissa livetaltioitu Carl Nielsenin Clarinet concerto Opus 57  ja Paavo Heinisen Clarinet concerto Opus 136.

Levyn äänityksestä ovat vastanneet Mantas Vaiciekiūtis ja Ramūnas Jasutis ja levyn on tuottanut Lappeenrannan kaupunginorkesteri.

Saimaa Seasons -levyn kansikuva.

Cd-levy julkaistiin marraskuussa 2019. Levy myynnissä Asiakaspalvelukeskus Winkissä Lappeenrannan kaupungintalolla.
Levyn hinta 20 €.

La Boutique fantastique - Ihmeellinen lelukauppa ja karjalaisväritteiset laulut

Lappeenrannan kaupunginorkesterin levy La Boutique fantastique - Ihmeellinen lelukauppa ja karjalaisväritteiset laulut on julkaistu 10.8.2016.

Levyllä soi Gioacchino Rossinin ja Sari Kaasisen musiikki. Levyllä kuullaan Gioaccino Rossinin sarja baletista La Boutique fantastique ja laulaja Sari Kaasisen lauluja. Orkesteria johtaa levyllä Tibor Bogányi.La Boutique fantastique -levyn kansikuva.

Balettimusiikki on alun perin saanut ensi-iltansa vuonna 1919 Lontoossa maineikkaan venäläisen Djagilevin baletin toimesta. Sari Kaasisen laulut ovat karjalais-etnoväritteisiä kertomuksia kylästä sen iloineen ja suruineen nuoruudesta, uhosta, rakkauden kommervenkeistä ja mm. kaipuusta.

Teokset ovat soineet kaupunginorkesterin konserteissa ja ulkomaan konserttimatkoilla mm. Pietarissa, ja Saksassa.

Levy on äänitetty Linnoituksen Kehruuhuoneella 11.-13.8.2015. Levyn bookletin taidemaalaukset Linnoituksen Kehruuhuoneesta on maalannut unkarilainen taidemaalari Ágnes Zászkaliczky.

Levyn äänityksestä vastaa Editroom Oy.

Saimaa Sinfoniettan levy Autrefois, Heininen-Nielsen -huilukonsertotAutrefois-levyn kansikuva.

Levyllä Saimaan Sinfoniettan solistina soittaa huilutaiteilija, professori Mikael Helasvuo.

Levylle on taltioitu ensi kertaa Paavo Heinisen huilukonsertto ja Carl Nielsenin huilukonsertto sekä ensi kertaa Nielsenin huilukonserton alkuperäinen finaali, jota aiemmin ei ole koskaan levytetty.

Kapellimestarina Tibor Bogányi. Levyn julkaisi ALBA Records Oy.

Kansi: Kazimir Malevich (1878-1935) Suprematism (oil on canvas, 1915).

Purjein kuutamolla -levyn kansikuva.Purjein kuutamolla

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Purjein kuutamolla 100-vuotisjuhlalevy julkaistiin vuonna 2009. Levyllä kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Tibor Bogányi ja solistina laulaa vuoden 2008 15. Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen naisten sarjan voittaja mezzosopraano Tiina-Maija Koskela.

Levyllä kuullaan suomalaisia orkesterilauluja Toivo Kuulalta (kuten Purjein kuutamolla) ja Oskar Merikannolta (mm. Miksi laulan, Omenankukat ja Laatokka), Béla Bartókin Romanialaisia kansantansseja ja W.A. Mozartin Sinfonia nro 29 A-duuri.

Kannen kuva Milko Vesalainen Purjein kuutamolla / Sailing in the Moonlight.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.