Kansanmusiikkia modernilla vivahteella

Kansanmusiikkia modernilla vivahteella

to 14.3. Lappeenranta-sali klo 19

Johtaa Jukka Iisakkila, piano, kitara

Mukana Timo Rautiainen, laulu, kitara, buzuki
Ville Ojanen, viulu, alttoviulu, mandoliini, buzuki, taustalaulu

Liput 32 € / 22 €, opiskelijat 7 €

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Teoksista ja taiteilijoista

Timo Rautiainen & Ville Ojanen -kulmahuikkien kuninkaat  

Pitkän uran kotimaisen musiikin parissa tehneiden Timo Rautiaisen ja Ville Ojasen yhteisen, kaksikon nimiä kantavan albumin teokset syttyvät orkestraaliseen hehkuun Lappeenrannan kaupunginorkesterille sovitettuina. Konsertin teokset pohjaavat vahvasti kansanmusiikkiin, mutta modernilla otteella sekä folk-vaikutteilla höystettynä.

Rautianen kertoo että ”Kansanmusiikin ja suomalaisen folkin lisäksi musiikistamme löytyy myös ”irlantilaista folkkia sekä vahvoja vaikutteita skotlantilaisesta folkista”, toteaa Rautiainen ja jatkaa: ”Omissa teksteissäni näen jollakin lailla suomalaisen miehen elinkaaren, monet kappaleista ovat vahvasti omaelämäkerrallisia”, Rautiainen toteaa.

”Mielessäni on ollut jo pitkään tehdä folk-levy, jossa ollaan asioiden ytimessä. Ja nyt vihdoin sen aika koitti, kun Timon kanssa saatiin albumi vihdoin julkaistuksi. Kappaleet ovat välillä rajuja ja välillä kirpaisevan kauniita. Nämä sävelet yhdistettynä Timon vakuuttavan uljaaseen lauluun tuovat musiikkikentälle jotain, mitä siellä ei ole hetkeen ollut”, lisää Ojanen.

Kapellimestari Jukka Iisakkila vierailee useiden Euroopan merkittävien uuden musiikin yhtyeiden ja sinfoniaorkesterien sekä oopperatalojen kapellimestarina. Hän toimi Pori Sinfoniettan kapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuoteen 2012. Hän on toiminut myös Tanskan radion kamariorkesterin vakituisena kapellimestarina 2012-2014 sekä Japanissa Nagoya Philharmonic Orchestran vakituisena vierailijana. Nykyisin Iisakkila toimii The Metropole Orchestran kapellimestarina Hollannissa ja Stavangerin yliopiston orkesterinjohdon apulaisprofessorina. Hänet on toistuvasti kutsuttu johtamaan eri orkestereita ja tulevia kutsujaon  mm. Yhdysvaltoihin, Kiinaan, Japaniin ja Kanadaan.

Jukka Iisakkila on työskennellyt useiden koti- ja ulkomaisten artistien kanssa sekä instrumentalistina että säveltäen ja sovittaen niin populaarimusiikkia, viihdemusiikkia, klassista ja jazz- musiikkia. 
Merkittäviä monikulttuurisia produktiota hän on tehnyt mm. Iro Haarlan kanssa yhdessä Norrlands Operan kanssa, Tanskan Radion orkesterin ja Kööpenhaminan Filharmonikoiden kanssa mm. elektroartisti Rumpistolin, Goldfrappin ja Indians’in kanssa sekä useasti Hollannin Metropole Orchestran kanssa. Merkittävänä lisänä on vakituinen yhteistyö säveltäjä-kitaristi Steve Vain kanssa. 

Iisakkila voitti ensimmäisen palkinnon Helsingborgin kapellimestarikilpailussa vuonna 2002 ja kolmannen palkinnon Jorma Panulan kapellimestarikilpailussa vuonna 2004. Iisakkila palkittiin vuonna 2006 Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian kapellimestaripalkinnolla.

Iisakkila on valmistunut Tukholman kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun orkesterinjohdon diplomiluokalta opettajanaan Jorma Panula. Jorma Panulan ohella Iisakkilan tärkeimmät opettajat ovat olleet Esa-Pekka Salonen, Alan Gilbert sekä Martyn Brabbins. Iisakkila on valmistunut lyömäsoittajaksi Tanskan kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta ja filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan musiikkitiede. 
 

Lippujen hinnat

Peruslippu 32 €

Eläkeläiset 22 €

Opiskelijat  7 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin 

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.